Malieveld is demonstratieveld

Het prikbord voor je sociale contacten

Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor Charles » 03 jul 2020 15:47

De laatste paar jaar hebben we al een hele rits aan protesten en demonstraties gehad op en -vooral- in de omgeving van het Malieveld. Het lijkt wel of dat terrein the-place-to-be is als je van je wilt laten horen omdat je een andere mening hebt. Onder andere: leraren, onderwijzers, 5G, BLM, boeren, bouwers, grondverzet, kermissen, enz. enz. Zal vast niet eens alles opgesomd hebben.
Het lijkt er wel op dat dit soort samenkomsten de laatste paar jaar in aantal fors aan het toenemen is. Bijkomend gevolg is dat gelijk het autoverkeer op de Koningskade/Koningstunnel er veel hinder van heeft, maar ook het tramverkeer is gelijk ontregeld. En niet alleen daar, maar vaak ook in het centrum en dan heb ik het dus over Rijnstraat, Kalvermarkt, Spui, Hofweg en het Voorhout.
Alleen de tramlijnen in de TTGM hebben hier doorgaans geen hinder van :)

En als ik zo de beelden zie, dan vraag ik me oprecht af of die stremmingen eigenlijk wel zo noodzakelijk zijn?
Een bus kun je meestal wel een omleidingsroute laten rijden, maar voor een tram is dat zelden mogelijk in dit soort situaties.
Avatar gebruiker
Charles
 
Berichten: 755
Geregistreerd: 17 jan 2010 18:59
Woonplaats: Oss West

Re: Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor Admin » 03 jul 2020 16:23

Klopt, en da's dus precies de bedoeling van demonstranten: zoveel mogelijk overlast bezorgen wat duur wordt dat hun "waarheid" goedkoper (b)lijkt. Het probleem is dat ze zo de publieke opinie tegen gaan krijgen: kijk maar naar de boeren. Die hadden door een actie van "pro-dierterroristen" best wel wat krediet gekregen, maar hun voortdurende protesten waar vooral de gewone burger de dupe van was (blokkades, vernielingen, enz.) heeft ze effectief de kop gekost. Nu weer: tractoren die de A1 blokkeren bij Deventer doet hun zaak geen goed.
Admin
Site Admin
 
Berichten: 581
Geregistreerd: 10 jan 2010 15:06

Re: Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor Chris » 04 jul 2020 00:21

Volgens mij worden er sinds het Malieveld er ligt al gedemonstreerd. Vroeger mocht men dan nog naar het Binnenhof maar gelukkig wil men dat niet meer en blijft de overlast beperkt tot de omgeving van dit grasveld of wat er van over is...
Vandaag waren alleen de lijnen 15, 16 en 17 preventief omgeleid, wat vaker gebeurt. Zodoende ook weinig last voor de reiziger. Dus de overlast valt meestal wel weer mee.
Chris
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 23 jan 2010 17:04

Re: Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor Charles » 04 jul 2020 08:27

Chris schreef:Vroeger mocht men dan nog naar het Binnenhof maar gelukkig wil men dat niet meer
Dus wordt het leger erbij gehaald om de omgeving van het Binnenhof te blokkeren met hun zware voertuigen. Waardoor ook het ov totaal ontregeld wordt. Da's toch niet normaal meer?? Trouwens, de toegangen van het Binnenhof zijn geblokkeerd met dikke stevige palen die echt wel bestand zijn tegen eventueel grof geweld. Die legertrucks zijn gewoon niet nodig.

Ja, vroeger reden er nog trams over het Binnenhof en in de na-oorlogse jaren stond het Binnenhof vol met gepakeerde auto's. Van Kooten en de Bie maakten op het Binnenhof televisie-opnamen voor hun programma's. Met name voor de fictieve politieke partij van hun, die kennelijk veel mensen aansprak, toen al :o
Avatar gebruiker
Charles
 
Berichten: 755
Geregistreerd: 17 jan 2010 18:59
Woonplaats: Oss West

Re: Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor iljitsch » 04 jul 2020 13:42

Is ook niet normaal. Een deel van de boeren is compleet de weg kwijt.

Overigens is die beroepsgroep altijd al goed geweest in verongelijkt zijn. Ik woonde jaren geleden dicht bij het ministerie van landbouw. Ieder najaar (als het werk op het land klaar was) vaste prik: protesterende boeren.
iljitsch
 
Berichten: 1177
Geregistreerd: 27 mei 2014 16:22
Woonplaats: Den Haag

Re: Malieveld is demonstratieveld

Berichtdoor Chris » 05 jul 2020 12:27

Het leger wordt er bij gehaald zodat een aantal mogelijk misdragende boeren met hun trekkers niet de binnenstad in kunnen rijden. Daar waar veel mensen aan het winkelen zijn. Dat wil je niet bij elkaar hebben. Als de overheid het niet zou doen en er gebeurt wat zijn de rapen helemaal gaar, om het in landbouwtermen te houden.
Om even je geheugen op te frissen Charles. Bij demonstraties wordt vaak het OV behoorlijk ontwricht. De grootste aanpassingen waren er met de kernwapen demonstratie op 29 oktober 1983. Toen werd het complete bus en tramnet preventief omgebouwd met verbindingen die er normaal niet waren en nu gebruikt moesten worden om nog enigzins mensen te kunnen vervoeren. Zo reden losse PCC's op de pas geopende lijn 2 tussen Kraayenstein en keerdriehoek Volendamlaan. en kon je vanuit Delft naar Laan van NOI zonder overstap in de tram.
Chris
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 23 jan 2010 17:04


Keer terug naar De Rommelbak

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten