Wijzigingen jaardienst 2020 per 31 augustus

Voor alles wat niet in de onderstaande categorieën thuis hoort.

Wijzigingen jaardienst 2020 per 31 augustus

Berichtdoor OVinDelft » 18 aug 2020 14:09

Vanwege de veranderde vervoersvraag door de coronamaatregelen stelt HTM na afloop van de vakantiedienstregeling op 31 augustus een nieuwe jaardienstregeling in die zeer anders is dan de dienstregeling tot aan de zomervakantie.

18 augustus 2020
Unieke aanpassing dienstregeling HTM

HTM biedt reizigers na de vakantieperiode vanaf 31 augustus meer trams en bussen overdag en wat minder in de spits. Hiermee geeft HTM reizigers de ruimte om ook buiten de spits vaker te kunnen reizen. HTM speelt op deze manier in op veranderingen door de coronacrisis in het reisgedrag van mensen. De afgelopen maanden constateerde HTM dat minder mensen reisden in de spitsuren en juist meer overdag. Daarmee gaf men goed gehoor aan de oproep van de Rijksoverheid om drukte te vermijden en thuis te werken wanneer dat mogelijk is. Gerard Boot, directeur van HTM: “Het is voor ons uniek dat wij de dienstregeling voor het tweede deel van dit jaar zo ingrijpend hebben aangepast. En het zorgt ervoor dat we in deze bijzondere omstandigheden iedereen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Of je nu naar je werk moet, of voor een uitje naar het centrum of strand. Daar is nu de ruimte voor.”

Mogelijk dankzij goede samenwerking
HTM, onderwijsinstellingen in het hoger en middelbaar onderwijs en de MRDH hebben afspraken gemaakt om vanaf het nieuwe schooljaar college- en schooltijden en het openbaar vervoer nog beter op elkaar af te stemmen. Daardoor worden de momenten waarop studenten reizen verspreidt over de dag. “Ik wil de onderwijsinstellingen bedanken voor hun constructieve bijdrage. Dankzij hun inzet, maar zeer zeker ook de flexibiliteit van onze opdrachtgever MRDH, kunnen onze reizigers nu buiten de spitstijden rekenen op meer trams en bussen.”, aldus Gerard Boot. Een bijkomend voordeel van het aanpassen van haar dienstregeling is dat HTM in totaal over de hele dag meer reizigers kan vervoeren.

Evaluatie
De aangepaste dienstregeling gaat in op 31 augustus voor een periode van drie maanden. In december wordt het verloop ervan geëvalueerd via onder andere de analyse van de reizigersdata als onderzoek onder reizigers. Op basis daarvan neemt HTM samen met haar opdrachtgever MRDH het besluit of we hiermee doorgaan in onze jaardienstregeling van 2021. Alle wijzigingen zijn te vinden op http://www.htm.nl

Tijdelijke uitbreiding directie
Vanwege gezondheidsredenen is algemeen directeur Jaap Bierman de komende periode uit de roulatie. In zijn afwezigheid is Gerard Boot, financieel directeur, als statutair bestuurder eindverantwoordelijk tot Jaap Bierman zijn werkzaamheden weer kan hervatten. Erik Beenen, lid van het directieteam van HTM, is door de Raad van Commissarissen voor de eerstkomende maanden benoemd tot waarnemend bestuurder.

Bron: https://www.htm.nl/nieuws/meer-trams-en ... de-spitsen


De belangrijkste wijzigingen per 31 augustus op een rij

De zomervakantie is bijna voorbij, de scholen gaan weer beginnen. Vanaf 31 augustus zet HTM overdag meer trams en bussen in en wat minder in de spitsen. Zo is er ruimte om ook buiten de spits vaker te kunnen reizen.

HTM nodigt daarom iedereen uit met bus of tram mee te reizen naar stad, strand of voor een uitje, want daar is de ruimte voor. Deze aanpassing is voor de duur van drie maanden. Na een evaluatie op basis van reizigersonderzoek wordt beoordeeld of we hiermee doorgaan in de jaardienst van 2021.

Wijzigingen tram per 31 augustus

Tram 1
 • Op het traject van tram 1 werkt HTM in het centrum van Den Haag en Scheveningen aan de sporen en de halten. De route van tram 1 wordt daarom ingekort van Delft Tanthof tot aan het centrum van Den Haag. Tussen station Den Haag Centraal en Scheveningen Noord rijdt een vervangende bus 31.
 • De extra ritten van tram 1 tijdens de spits vervallen.

Tram 2
 • Tram 2 rijdt tussen de ochtend- en avondspits 10x per uur; de tram rijdt 5x per uur tussen Leidschendam en Kraayenstein en 5x per uur tussen Station Laan van NOI en Kraayenstein.
 • Tram 2 rijdt tijdens de spitsen 12x per uur; 6x per uur tussen Leidschendam en Kraayenstein en 6x per uur tussen Station Laan van NOI en Kraayenstein.
 • De duur van de ochtendspits wordt verlengd van 7.00 tot 10.00 uur en de avondspits van 15.00 tot 19.00 uur.

Tram 3 en 4
 • Tram 3 en 4 rijden tijdens de ochtend- en avondspits in de tramtunnel Grote Marktstraat 18 x in plaats van 24 x per uur. Tussen de spitsen rijden de trams juist vaker tussen Den Haag en Zoetermeer; 18x in plaats van 12x per uur.
 • Tram 34 rijdt, net zoals tijdens de afgelopen zomerdienst, tussen Lansingerland Zoetermeer en De Savornin Lohmanplein. Zo ondersteunt deze lijn tram 3 en 4 op de drukke trajecten. Tram 34 rijdt tussen 7.00 uur en 19.00 uur 6x per uur.
 • De extra ritten van tram 3 en 4 tijdens de spits vervallen. Er rijden geen gekoppelde trams meer.

Tram 6, 9, 16
 • Tijdens de ochtend- en avondspits rijden de trams iets minder vaak, tussen de spitsen iets vaker.
 • Tram 6 en 16 rijden overdag 7x per uur, tram 9 rijdt overdag 8x per uur.

Tram 11 en 12
 • De duur van de ochtendspits wordt verlengd van 7.00 tot 10.00 uur en de avondspits van 15.00 tot 19.00 uur.
 • Tram 11 rijdt in de avondspits 6x in plaats van 5x per uur. Hierdoor is er een betere afstemming met tram 12.

Tram 15 en 17
 • Tram 15 en 17 rijden tussen 11.00 uur en 15.00 uur 5x per uur in plaats van 6x.

Tram 19
 • Tram 19 rijdt de hele dag 3x in plaats van 4x per uur.

Wijzigingen bus per 31 augustus
Algemeen: De duur van de ochtend- en avondspits wordt voor de meeste buslijnen verlengd.

Bus 22
 • Bus 22 rijdt rond de Alexanderstraat in het Haagse centrum en rond de Jurriaan Kokstraat in Scheveningen een omleiding vanwege wegwerkzaamheden.

Bus 23
 • Bus 23 rijdt van beginpunt Scheveningen Noord naar eindpunt Den Haag Colijnplein in plaats van Den Haag Kijkduin.

Bus 24
 • Bus 24 rijdt tijdens de ochtend- en avondspits 8x in plaats van 6x per uur.
 • Bus 24 rijdt overdag 6x per uur

Bus 26
 • Bus 26 rijdt tijdens de ochtendspits 12x per uur, en in de avondspits 8x per uur.
 • Bus 26 rijdt overdag 6x in plaats van 4x per uur.

Bus 27
 • Bus 27 rijdt niet meer

Nachtbus 1 t/m 6
 • De HTM-nachtbussen gaan nog niet rijden in verband met de geldende Corona maatregelen voor nachtclubs, discotheken en dergelijken

Bron: https://www.htm.nl/nieuws/start-vervolg-jaardienst-2020
Avatar gebruiker
OVinDelft
 
Berichten: 888
Geregistreerd: 19 jan 2010 17:38
Woonplaats: Delft

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron