HTM Zelfrijdende minibus

Voor alles wat niet in de onderstaande categorie├źn thuis hoort.

HTM Zelfrijdende minibus

Berichtdoor q-quan » 01 mei 2019 22:05

Op de lijnennetkaart voor mei staat de "route" van de zelfrijdende shuttle van de HTM aangegeven, van halte Leyenburg naar het HagaZiekenhuis Leyweg.

Meer info van de HTM van een tijdje terug: https://www.overhtm.nl/nl/nieuws-en-med ... e-minibus/
En op OVPro: https://www.ovpro.nl/bus/2019/01/17/htm ... de-weg-op/

Is er al meer bekend over wanneer deze ingezet gaat worden en hoe? (openbaar met de OV-Chipkaart?)

PS: ook staat de 'nieuwe' zomerroute naar Kijkduin van bus 23, ofwel de oude route, op de nieuwe kaart. Maar zijn ze vergeten de haltestipjes in Kijkduin ook op lijn 26 te zetten.
q-quan
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 06 jun 2018 21:07

Re: HTM Zelfrijdende minibus

Berichtdoor Brecht » 02 mei 2019 18:22

Uit het vervoersplan HTM 2020:

HTM heeft samen met partners eind 2018 en mede dankzij subsidie van MRDH een zelfrijdende elektrische minibus gekocht. Deze minibus rijdt vanaf half 2019 tussen de OV-halte Leyenburg en de ingang van het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Met de minibus wil HTM bezoekers van het HagaZiekenhuis stimuleren om met het openbaar vervoer te komen. Het biedt HTM de mogelijkheid de zelfrijdende technologie op een gereguleerde manier te testen. Voor de veiligheid en service rijdt een begeleider mee. Mits de toestemming door RDW wordt verstrekt, is HTM met haar partners van plan om de zelfrijdende minibus vier jaar lang als pilot bij het HagaZiekenhuis locatie Leyweg te rijden. Tijdens deze periode wordt het vervoer aangepast aan de veranderende omgeving en doet HTM uitvoerig onderzoek naar de werking van het voertuig en de interactie met
reizigers. Ook onderzoekt HTM actief of dergelijke zelfrijdende minibusjes ook op andere locaties in haar vervoergebied kunnen bijdragen aan een betere invulling van de deur tot deur bereikbaarheid. Op basis van deze resultaten bepaalt HTM de komende jaren of en op welke manier de zelfrijdende minibus toegevoegde waarde heeft voor het openbaar vervoer, en daarmee in de deur-tot-deur bereikbaarheid.

N.B. Ik kan het hele vervoersplan HTM 2020 niet toevoegen omdat ik geen bijlage kan plaatsen.
Brecht
 
Berichten: 41
Geregistreerd: 10 okt 2018 10:33

Re: HTM Zelfrijdende minibus

Berichtdoor OVinDelft » 03 mei 2019 17:07

Gelukkig staat het vervoersplan ook ter download aangeboden op de website van het MRDH: https://mrdh.nl/project/vervoerplannen-openbaar-vervoer
Avatar gebruiker
OVinDelft
 
Berichten: 878
Geregistreerd: 19 jan 2010 17:38
Woonplaats: Delft

Re: HTM Zelfrijdende minibus

Berichtdoor buschauffeur » 04 mei 2019 10:14

Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de afgeschermde rijbaan waar dit busje gaat rijden. Ter hoogte van het OV knooppunt is zelfs een abri geplaatst.
buschauffeur
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 02 sep 2016 15:49


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten