Spoorwegmuseum

Het prikbord voor je sociale contacten

Re: Spoorwegmuseum

Berichtdoor Admin » 18 dec 2012 01:56

Het feit dat er ruchtbaarheid kwam, was juist te danken aan die vrijwilligers Henk... Omdat zij op diverse fora dit snode plan wereldkundig maakten kon die protest storm losbarsten, waardoor de directie zich wel genoodzaakt zag het plan terug te trekken. Maar als dat niet was gebeurd... :evil:

Desalniettemin, als je directeur wordt/bent v/e museum, commercieel of niet, hóór je te weten wat de topstukken zijn (de A-status) én hoe je daar mee om hoort te gaan. Als je dan tóch besluit zo'n topstuk te 'slopen' hoor je domweg niet op dat stoeltje, dan ben je gewoon incompetent... :roll:
Admin
Site Admin
 
Berichten: 728
Geregistreerd: 10 jan 2010 15:06

Re: Spoorwegmuseum

Berichtdoor Charles » 11 jan 2017 16:50

Wellicht was het bij insiders reeds bekend, een paar stoomlocs in het Spoorwegmuseum hebben vorig jaar een nieuwe plek gekregen.
Bij toeval kwam ik dit youtubefilmpje tegen waarmee e.e.a. in beeld is gebracht.
Avatar gebruiker
Charles
 
Berichten: 874
Geregistreerd: 17 jan 2010 18:59
Woonplaats: Brabant

Re: Spoorwegmuseum

Berichtdoor Charles » 03 nov 2022 10:58

Wellicht allang bekend, maar op youtube staat een filmpje van de rit door het veelbesproken "Efteling Pretpark" wat deel is van het spoorwegmuseum. Wereld 3 in het Spoorwegmuseum

De beschrijving is:
Rit door het duister. De "wereld" waarin twee stoomlocs staan ingemetseld, is ontworpen door een decorontwerpster van de NOS. Ik heb een dvd waarop je haar tevreden ziet rondlopen, alles rustig bekijkend. Ze geeft er totaal geen blijk van dat de bezoekers dat niet kunnen. Die worden in het donker in een karretje rondgereden, en krijgen af en toe een paar seconden lang de tijd om iets in zich op te nemen, voordat het licht weer uitgaat. Net als de televisie zeg maar. Dit filmpje is opgenomen met een infaroodcamera op 18 september 2010. Aan het eind klinkt een Wilhelm Scream.
Avatar gebruiker
Charles
 
Berichten: 874
Geregistreerd: 17 jan 2010 18:59
Woonplaats: Brabant

Re: Spoorwegmuseum

Berichtdoor Charles » 25 maart 2024 14:43

Kwam een foto tegen van de locomotief voordat ie onderdeel werd van de veelbesproken kermisattractie/pretpark in het NSM.
Hier is de foto te zien op de site van Langs de rails.
Avatar gebruiker
Charles
 
Berichten: 874
Geregistreerd: 17 jan 2010 18:59
Woonplaats: Brabant

Vorige

Keer terug naar De Rommelbak

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten